top of page

Terlanen en omgeving

Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse, maar het kan bogen op de grootste oppervlakte aan groen en een zeer levendig dorpsleven. Het dorp zou ontstaan zijn uit een Keltische nederzetting, die lag in de open driehoek tussen de Lane en de Vossebeek.

 

Lanôs zou een oud Gallisch woord zijn dat plat, gelijk of rustig betekent. Bekijkt men Terlanen vanop een hoogte, dan is duidelijk te zien dat het dorp in vergelijking met Tombeek en Rosieren veel vlakker is. Het bestaat uit drie valleien: de Lanevallei, de Varendelle met de Vossebeek en de vallei met de Potbeek en de Leikstraalbeek.

 

Rechts de kerk van Terlanen tussen de groene hellingen van de Lanevallei.

Terlanenpad

Het Terlanenpad voert de aandachtige wandelaar over een relatief korte afstand langs de grote landschappelijke en culturele verscheidenheid die eigen is aan het dorp Terlanen, de beemden en de helling.

 

De Werkgroep Dorpse Wegen Terlanen heeft een brochure en een routekaart uitgebracht over het Terlanenpad. De brochure kan je hier vinden en de routekaart hier. De referentienummers in de brochure verwijzen naar de nummers op de routekaart.

bottom of page