top of page

Laanstroom

Leden

Sim Van Caenegem - Molenstraat 24

Fons Jena - Kardinaalstraat 20

Maximilien Carton de Wiart - Molenstraat 8

Geert Glas - Bollestraat 71

Bert Royackers - Abstraat 206

Leo Van den Wijngaert - Leuvenstraat 23

Jan De Broyer - Schavei 41

 

Contact

Fons Jena

email: fons_jena@hotmail.com

Over Laanstroom

 

De vereniging Laanstroom is tot stand gekomen omdat verschillende inwoners van Terlanen zich wilden inzetten om de oude watermolen van Terlanen te renoveren tot een kleine hydro-elektrische centrale. Dit project, die de naam 'Rivier wordt Stroom' heeft gekregen, is dus de kerntaak van de vereniging die momenteel uit de 7 stichtende leden bestaat.

 

Rivier wordt Stroom

 

Het project 'Rivier wordt Stroom' heeft als doel het molenrad en de stuw van de eeuwenoude molen (eerste melding 1429) op de Laan ter hoogte van de Molenstraat nummer 8 in Terlanen te vernieuwen tot een kleine hydro-elektrische centrale die past in het Terlaans landschap. Er zou voldoende elektriciteit geproduceerd kunnen worden voor zo'n 20 woningen.

 

De vereniging heeft eind 2015 met de steun van de gemeente Overijse een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren. De studie toont aan dat de site veel potentieel heeft maar omdat de geproduceerde stroom voor het overgrote deel op het net moet geinjecteerd worden is het economische aspect niet vanzelsprekend. Aangezien er op het gebied van energievoorziening wat aan het veranderen is blijft Laanstroom overtuigd dat vroeg of laat het project financieel haalbaar wordt.

bottom of page