top of page

Een zonnige zomer voor Terlanen

De zomer, en hopelijk (eindelijk!) het goede weer, staan voor de boeg. Ook Terlanen is klaar voor een zorgeloze zomerperiode. En dat kan niet mislukken met de vele activiteiten die voor de boeg staan! De Terlanense zomer start op donderdag 4 juli met een uitzonderlijk concert in de kerk, een optreden van jeugdorkest Violet en de Bochies (zie artikel in de zomereditie van de Turfput). 

Het tweede weekend van de maand juli, het traditionele kermisweekend in ons dorp, is er zomerkermis. Zondag 14 juli is van ochtend tot avond gevuld met activiteiten voor jong en oud: misviering, een gratis dorpsreceptie met optreden van de fanfare, De Langste Tafel en de alom bekende wielerkoers. 

Twee weken later staat een andere klassieker op het programma. Even traditioneel vindt het laatste weekend van juli, dit jaar op 27 en 28 juli, de mosselkermis van de Koninklijke Fanfare St. Michaël plaats. 

Wees er zeker bij voor de leuke sfeer, de muzikale omlijsting maar vooral voor de heerlijke mosselen met frietjes. Voor de creatievelingen is er dan weer de twee laatste zaterdagen van augustus een workshop “Pitorresk Terlanen” onder leiding van de directeur van BKO, Stefan Hemeleers (praktische info op de achterzijde van de Turfput). En als afsluiter van de zomer is er de kajak op de Lane. Op zondag 8 september kan je -exclusief- met familie of vrienden de Lane in kajak afvaren tussen Tombeek en Terlanen. Een sportieve belevenis in een uniek groen kader (meer informatie in de zomereditie van de Turfput). 
Op naar de zomer!

bottom of page