top of page

Wielerclub W.S.C. Terlanen

Contact


Voorzitter: Jos Vandeuren, Homeweg 28, 3090 Overijse

Secretaris: Benny Baus, Bollestraat 66, 3090 Overijseemail: kathleen-benny@skynet.be

website: http://www.wielerclubterlanen.be

 

Over Wielerclub W.S.C. Terlanen


Midden jaren zestig werd deze vereniging opgericht door de ons reeds ontvallen stichters: Albert Dekock, Jozef Lenoir, Robert Vanpee, Georges Vloebergh en Arthur Vandeuren.

Het was de bedoeling het plaatselijk talent in eigen streek de kans te geven te koersen.  De helden van die tijd: Witte Michiels, Guido Verheyden, Paul Collaer, Rik Van Horenbe, Jacques Peeters en Rikske Meyhy droegen bij tot talloze supporters op de koersen. Het was toen werkelijk op de koppen lopen in het dorp.

Sindsdien wordt er nu nog ieder jaar een kermiskoers hoogdag ingericht de 2de zondag van juli. Deze aanpak is steeds het hoofddoel van de bestuursleden van WCT geweest.De volgende generaties streekrenners waren ook talentvol. Vele streekrenners staan dan ook op onze lange erelijst: Witte Michiels, Guido Verheyden, Paul Collaer en Eric Decoster waren enkele renners die met de bloemen gingen lopen. Maar ook andere gasten kleurden onze Kermiswedstrijd. En niet van de minsten Dirk Dewolf, Ronny Vanholen en ronde renner Francis Degreef wonnen ook onze koers. Ooit stonden er zelfs vier wereldkampioenen aan de start en de laatste winnaar was DUBBEL NATIONAAL Beloftenkampioen Dimtri Claeys.

U ziet, de wielerclub is in gans België ver en breed gekend. Wij zijn ook ieder jaar paraat om onze medewerking te verlenen aan de Druivenkoers.

bottom of page