top of page

tot 14 juli op de Zomerkermis?

De zomer brengt het beste in een mens naar boven. We kunnen het al eens wat langzamer aan doen, want we hebben een verlofperiode met extra veel tijd voor gezin, familie en vrienden. Kinderen hoeven twee maanden lang niet aan school te denken en brengen gezelligheid in huis. De barbecue wordt frequent gebruikt, de tuinmeubelen krijgen een prominente plaats en vakantieverhalen worden uitgewisseld. Maar we hullen Terlanen ook graag in vakantiesfeer. 

Want er is meer: op zondag 14 juli vieren we kermis. Hoewel vakantie vaak als me-time wordt bestempeld maken wij er die zondag ook graag we-time van. Laat ons samen als dorp feest vieren. En er is voor elk wat wils. ’s Ochtends, om 10u, is er een feestelijke misviering in de St. Michielskerk die wordt opgeluisterd door de Kon. Fanfare St. Michaël. Na de misviering trekken we samen naar het A. Michielsplein waar u een gratis receptie voor het hele dorp wordt aangeboden. Maak kennis met nieuwe buren of praat bij met oude vrienden. De receptie wordt daarenboven muzikaal opgeluisterd door de fanfare. En daarna kan je met diezelfde buren of vrienden aan tafel. Niet zomaar een tafel, maar “De Langste tafel”, een groot openluchteetfestijn. Allemaal aan één lange tafel op het dorpsplein! Op het menu staat kip met frietjes met groentjes of appelmoes. Als dessert is er hoeve-ijs. En, eens de magen goed gevuld, kan u u rustig settelen en geniet van de traditionele kermiskoers, georganiseerd door de wielerclub Terlanen. Dit jaar zal u vanaf 15u beloften zonder contract en U23 door Terlanen zien fietsen. Een primeur voor dit jaar is de animatie voor de kleinsten: de hele dag is er -gratis- op het A. Michielsplein een speelkooi en … voor de kinderen. U merkt het, u hebt geen enkele reden om te twijfelen. Noteer 14 juli alvast in je agenda. Tot dan? Het wordt een mooie kermisdag! 

Bent u de trotse eigenaar van een (nieuwe) Terlanenvlag? Maak onze kermisdag dan mee extra feestelijk en hang je vlag door het raam of geef ze een plaatsje in de tuin tijdens de week van 8 tot 14 juli.

bottom of page